Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Υπέροχη καραμελωμένη μηλόπιτα


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι, για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τη συνταγή τη χρωστάω στην αγαπημένη μου φίλη και συνάδελφο Βάλια.


Σε ταρτιέρα (μικρό ταψάκι) βάζω ½ βιτάμ, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και στο φούρνο να λιώσουν. Προσθέτω 2 μήλα σε ροδέλες και πασπαλίζω με κανέλα(2 κουταλάκια γλυκού). Ξανά στο φούρνο.
Χτυπάω καλά 3 αυγά, προσθέτω 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι γλυκού baking powder, 1 βανίλια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατεύω και βάζω στην ταρτιέρα πάνω από τα μήλα.
Ψήνω στους 180ο  στον αέρα για 40-60΄. Βγάζω από το φούρνο και την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα.

Tips: Η ζύμη υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά εγώ την αραιώνω με λίγο κονιάκ που της πάει πολύ.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου