Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πανσέτα στη γάστρα με μέλι και κάστανα



Η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις gourmet δημιουργίες του αγαπημένου μου. Είναι παχυντική, κολάσιμη συνταγή! Αλλά η απόλαυση – ακόμη και γι’ αυτούς που προσέχουν –επιβάλλεται μια στα τόσα. Είναι επίσης μια εύκολη συνταγή ως εναλλακτική στο κρέας της κατσαρόλας, που συχνά μπαίνει στα εβδομαδιαία μενού του σπιτιού. 

Υλικά:
1 κιλό χοιρινή πανσέτα κομμάτι χαραγμένο από τον χασάπη σας
300 γραμμάρια βρασμένα κάστανα
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά σόγια σος
Γλυκιά καπνιστή πάπρικα
Τζίντζερ σε σκόνη
Πράσινο ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι νερό
  
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο . Βάζουμε το κρέας στη γάστρα, το περιχύνουμε με το μέλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κάστανα, τα οποία τα τοποθετούμε γύρω από το κρέας. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 2-2 ½ ώρες. Συνοδεύουμε με πουρέ, πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου