Υλικά:
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2-3 μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
άχνη ζάχαρη προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αλευρώνουμε λίγο τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μίγμα. Στο τέλος τρίβουμε και τα μήλα και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ή στους 165 με αέρα για 1-1 1/2 ώρα. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει για 10΄-15΄ και, αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου