Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή για αποτοξίνωση μετά την πασχαλινή ευωχία.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Πρωινό"του Αντ1 από την Α. Μπαρμπαρίγου. Σας την παραθέτω με σύντομες σημειώσεις και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, όπως την έφτιαξα. Η συνταγή παρουσιάστηκε ως νηστίσιμη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά είναι παντός καιρού και πάσης γευστικής απαιτήσεως!
Γιουβέτσι με γαρίδες
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κολοκύθι
½ σελινόριζα
1 φοινόκιο μικρό ή μισό μεγάλο
1 κρεμμύδι
2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
½ φλ. κρασί λευκό
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, κολοκυθάκι, καρότο, σελινόριζα) σε μικρά καρέ. Βάζω σε κατσαρόλα/τηγάνι βαθύ το λάδι και τα λαχανικά να μαραθούν. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνω μέσα για λίγο(1΄-2΄) τις γαρίδες, ρίχνω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί και βγάζω τις γαρίδες σε ένα πιάτο κρατώντας τις σκεπασμένες με λίγο αλουμινόχαρτο. Συνεχίζω το βρασμό των λαχανικών να σωθεί το ζουμί. Ρίχνω το κριθαράκι, το γυρίζω να λαδώσει, ρίχνω το αποξηραμένο σκόρδο, τα ντοματάκια και νερό ή ζωμό από κεφάλια γαρίδας(1 λίτρο περίπου), αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζω για 10΄ να σωθεί το ζουμί και να χυλώσει και 2-3΄πριν τελειώσει ρίχνω τις γαρίδες και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία και κυρίως καλή απόλαυση!
Tip: Την πρωτότυπη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
σ΄ευχαριστούμε πολύ, Βίκυ μου! μ΄αρέσει πολύ που πάντα βάζεις την ωραία σου μουσική επιλογή! Πολλά ...νόστιμα φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή